Visites per a grups

Visites per grups

El Museu del Traginer obert al públic des de l’ any 2005, acull diversitat de públic i col·lectius que visiten les seves instal·lacions.

Les visites per a grups i col·lectius van acompanyades de les explicacions d’un guia que durant una hora aproximadament mostra les instal·lacions als visitants i explica la evolució del transport ,anècdotes i història dels orígens del traginer a través de la temàtica exposada.

Pels grups de gent gran la visita al museu és especialment emotiva al recordar alguns objectes que havien format part de la seva infantessa i adolescència com diversos oficis i carruatges.

Ens visiten membres d’associacions de gent gran, casals, centres de dia i grups d’ amics que fan rutes culturals.

Oferim per a aquest col·lectiu la visita al museu i el dinar al restaurant situat al mateix edifici, el Racó del Traginer.

Les visites en família i entitats culturals i lúdiques són també habituals en les estadístiques de visitants del museu que troben una alternativa cultural i gastronòmica en la visita al museu i el dinar al seu restaurant.

Visita lliure

El grup de visitants travessa les portes de la “maquina del temps”, de la Masia de Cal Merdetes, lloc on s’ubica el Museu, i s’endinsa en un viatge pel temps al llarg de les tres plantes del Museu de forma lliure i reviu el que va ser i significar la figura del traginer a casa nostra. Els guies del Museu fa una breu introducció al principi de la visita per tal de contextualitzar-la i també es fa l’explicació de l’última sala del Museu, dedicada a l’obra escultòrica del Sr. Antoni Ros, traginer, col·leccionista i escultor.


Visita comentada

De la mà dels guies del Museu, el grup s’endinsa  a l’Antiga Masia de “Cal Merdetes”, lloc on es troba el Museu del Traginer i on aniran descobrint: l’Evolució del Transport, des del trineu primitiu fins a la invenció de la Roda; veuran els oficis antics que giraven a l’entorn del món dels traginers: el carreter, el baster, el ferrador, el manescal, entre d’altres; podran veure guarniments de treball i de luxe, així com una àmplia representació de carros i carruatges d’arreu del món! La visita acabarà amb l’explicació de l’última sala, dedicada a l’obra escultòrica del Sr. Antoni Ros, fundador del museu, escultures treballades amb elèctrodes i soldadura i diversos materials amb una interessant interpretació dels diferents elements.


Complements de la visita

Passi d’una petita filmació (durada: 20 min) dels Tres Tombs d’Igualada de l’any 1961, any en que s’enganxa la Diligència Igualada amb un tir per a animals. Espectacular!!

Servei d’assessorament turístic

Des del Museu del Traginer, s’ofereix la possibilitat d’informar i assessorar a aquells grups que desitgin complementar la visita al Museu amb d’altres punts d’interès turístic de la nostra comarca.

Servei de Restaurant amb propostes de menú especial per a grups de visitants al museu.