Accessibilitat

El Museu del Traginer-Col·lecció Antoni Ros està obert a tot tipus de visitants cuidant especialment l’accessibilitat per a persones amb poca mobilitat amb l’incorporació d’ascensor, rampes, maquetes volumètriques i informació en Braille per a invidents.

AccessibilitatAquesta modificació respon a la sensibilització de la família Ros, que ha decidit traslladar l’essència del tarannà comunicatiu del Sr. Antoni Ros a la dinàmica social i cultural del segle XXI, mitjançant una estratègia integrativa d’accessibilitat al patrimoni cultural que inclou la creació d’un model transversal de gestió que es centra en una fase inicial en el col·lectiu de persones cegues i amb disminució visual. Per això es prenen mesures que es concreten en fets com la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’ONCE o la comunicació d’aquesta estratègia museològica integrativa als poders polítics a partir d’una compareixença al Parlament de Catalunya.

Al museu s’utilitzen diverses eines de caire multisensorial, entre les quals hi destaquen les maquetes de suport volumètric, que reprodueixen a escala ergonòmica les principals modalitats de carros i carruatges exposats. Això assegura un millor coneixement dels mateixos per part del públic cec o amb deficiència visual, que pot complementar la seva experiència sensorial amb l’abast tàctil dels originals.